Ознака: Црвен Крст

Вести

ВОЗАЧИ ВНИМАВАЈТЕ ДЕНЕС- МВР и Црвен крст на терен, ќе се проверува познавањето на возачите за прва помош при сообраќајќи

По повод Светскиот ден на првата помош, 14 септември, Црвен крст на Град Скопје во соработка со МВР – СВР Скопје денеска ќе прави проверка на знаењето за прва помош […]

Вести

Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Со одржување на параолимписката игра „Бочија“, наменета за лица со посебни потреби, денеска на плоштадот „Македонија“ во Скопје ќе биде одбележан Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина, 8 […]

Вести

Тимови на Црвениот крст ќе помагаат за справување со топлинските бранови

Црвениот крст на град Скопје, со поддршка на град Скопје подготви акциски план за теренски активности за справување со евентуални топлински бранови. По четири мобилни томови од утре до петок […]

Вести

„Да споделиме радост“: Хуманитарна акција на ЕВН Македонија и Црвен крст

ЕВН Македонија и Црвен крст на Република Македонија и годинава ја организираат хуманитарната акција „Да споделиме радост“.Во рамките на оваа акција 300 деца од социјално загрозени семејства и деца со […]

Локална самоуправа

Црвен Крст Берово реализираше крводарителска акција во Пехчево

Четириесет и два граѓани, крводарители од Пехчево ја изразија својата желба за хуманост и солидарност во рамки на крводарителската акција која се спроведе во организација на општинската организација на Црвен […]

Вести

Црвениот крст додели помош на 3.515 семејства по полавите

Црвениот крст на Република Македонија денеска соопшти дека извршил исплата на хуманитарна помош на 3.515 настрадани семејства во кризните региони – Скопје и Тетово, согласно списоците од надлежните институции кои ги […]

Вести

АВМУ со донација од милион денари за поплавените

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ќе донира 1.000.000 денари за санирање на последиците од поплавите во Скопскиот регион, одлучи на денешната седница Советот на АВМУ.Парите за донација […]

Издвојуваме

Голема крводарителска акција по повод празникот „Голема Богородица“

Општинската организација на Црвен крст Центар во соработка со Институтот за трансфузиона медицина и оваа година по 14-ти пат ќе ја реализира традиционалната крводарителска акција по повод празникот „Голема Богородица“.Акцијата […]