Ознака: Црешево

Локална самоуправа

Асфалтирање улици во Црешево

Асфалтирање улици во ЦрешевоГрадоначалникот Тони Трајковски и  градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски, направивија  увид во градежни активности за асфалтирање на улици во Црешево, во должина од 120 метри и […]

Локална самоуправа

Реконструкција на училишта

Летниот период во основните училишта се користи за реновирање и реконструкција на просториите внатре во училиштата, обнова на санитарните јазли, средување на надворешниот простор и фискултурните сали.За да види како […]

Вести

Груевски посети поплавени куќи во Црешево

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и денес е на терен меѓу жителите од поплавените подрачја.Тој го посети и селото Црешево каде невремето од минатиот викенд предизвика многу штети. Груевски по разговор со […]

Вести

Шеесет полицајци интензивно го пребаруваат пределот од Камник до Смилковското езеро

Триесет и пет луѓе од Посебната единица за поддршка,  55 војници од АРМ, 28 лица од приватна компанија од Гостивар, како и 9 скип машини, машини за утовар, 2 бобкети, […]

Вести

Српската полиција им помага на поплавените во Црешeво

Припадници на Министерството за внатрешни работи на Србија, кои вчера беа упатени да им помогнат на граѓаните на Македонија загрозени од елементарната непогода, веднаш по пристигнување во село Црешево, скопско, […]

Вести

Државата ќе набави уште 1.000 пумпи за испумпување вода

– Жителите на скопско Црешево се соочуваат со потреба од пумпи за испумпување на водата, а на денешните средби со неколку министри и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, побараа да […]