Ознака: црковна автокефалност

Вести Македонија

На македонскиот народ му се нудат лицемерни решенија за самоукинување

По вчерашниот Архиепископски Црковно народен Собор кои изгласаа резолуција за неменување на името на Македонската православна црква, членовите на Соборот упатија и апел до сите политички субјекти во земјава за […]