Ознака: црна дупка

Занимливости

Астрономите снимија како црна дупка проголтува ѕвезда

Иако се уште не можеме директно да ги видиме црните дупки, истражувачите неодамна фатија еден од овие заспани ѕверови како се буди и проголтува ѕвезда на поминување.Црната дупка е наречена […]