Ознака: Чесниот Крст – Крстовден

Живот

Денеска е голем празник, Воздвижение на Чесниот Крст – Крстовден

Денеска е Воздвижение на Чесниот Крст – Крстовден (строг пост). Денешниов празник е органски поврзан со вчерашниот празник, празникот на осветувањето на црквата на Христовото воскресение во Ерусалим. Имено, во […]