Ознака: чистота

Занимливости

Како ќе знаеме дали хотелот е „чист“ после пандемијата на корона вирусот?

Иако поголем дел од светот е сѐ уште во карантин заради корона вирусот, хотелскиот менаџмент е во подготовка за враќање на работа. Еден од најголемите предизвици ќе биде да се […]

Занимливости

Исчистете убаво дома: Чистотата е еден од важните предуслови за среќа

Неуредноста често е предизвикана од стрес, додека чистотата е еден од важните предуслови за среќа. Во истражувањето учествувале 2.000 луѓе, кои се изјасниле за суперуредни, умерено уредни и неуредни. Се […]

Занимливости

Исчистете ја пеглата: Нема да верувате колку била валкана!

За 10 минути,колку трае целиот процес на чистење,ќе видите неверојатна разлика.Со текот на времето,на секоја пегла се појавуваат траги од прашина,влакненца од облека кои се лепат поради топлотата.Покрај тоа,вашата пегла […]

Занимливости

ИЗМЕШАЈТЕ ГИ ОВИЕ 2 СОСТОЈКИ и никогаш повеќе нема да видите ПРАШИНА во својата куќа!

На сите нас ни смета прашината, а особено дамките кои тешко се отстрануваат. Поради тоа често користиме хемикалии, а не сме ни свесни колку тие можат штетно да делуваат на […]

Занимливости

Овие четири ОДВРАТНИ РАБОТИ ги има на вашата четка за заби!

Четкичката за заби претставува извор на бактерии и затоа мора да се води внимание за одржување на нејзината чистота.Остатоци од храна Вечерата која ја јадевте вчера веројатно се уште се […]