Ознака: чума

Вести

Чумата се шири, убиени 50.000 свињи во Романија

Романските власти пријавија повеќе од 500 жаришта на кои избувна епидемија на африканска свинска треска, главно во делтата на Дунав и во близина на границата со Унгарија. Еден претставник од […]