Ознака: штети

Вести

Земјотресот во 15:25 предизвика штети во куќи во Галичник

Последниот во низа земјотреси во мавровскиот регион во 15:25 предизвикал штети во одделни куќи во Галичник. Во објава на Месната заедница Галичник на Фејсбук споделени се фотографии од штетите на […]

Вести

Земјоделците од Тетовско да ги пријават штетите од поплавите

Од денеска до 16 јуни сите носители на земјоделски стопанства или организации на производители, односно од неевидентирани земјоделски стопанства, можат да поднесуваат барање за проценка на штети на земјоделските површини […]

Локална самоуправа

Околу 2.600 земјоделци пријавиле штети од пролетниот мраз во Кавадарци

Штети од пролетниот мраз во Кавадарци пријавиле околу 2.600 земјоделци, изјави денеска Зоран Шалев, началник во кавадаречката подрачна единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.Девет комисии се уште на […]

Локална самоуправа

Во Виничко поднесени 300 пријави за штети од мразот

Во Виничко до вчера, кога заврши крајниот рок за поднесување на пријавите од настанатите штети од мразот што во во април ги зафати лозовите насади и овоштарниците, се поднесени  вкупно 300 […]

Вести

Комисиите за испитување на штети излегоа на терен – Владата ќе ги обештети земјоделците

Комисиите кои Владата на Република Македонија ги формираше вчера вечер за проценка и проверка на штетите предизвикани над земјоделските култури поради неспецифично ниските температури во овој период од годината, работат […]

Вести

Граѓаните кои имаат штета од земјотресот да пријават на телефонскиот број 195

Управувачкиот Комитет за справување со кризи веднаш одржа состанок по земјотресот во 15 часот и 10 минути, кој што беше најсилен. До завршување на состанокот, односно до 18 часот и […]

Вести

ЕУ, СБ и ООН ќе помагаат во санирање на штетите од поплавите

Европската унија и Светска банка заедно со агенциите на ООН во земјата одговорија на барањето на Владата за помош во справувањето со штетата предизвикана од катастрофалните поплави.Како што се наведува […]