Ознака: шумски пожари

Живот

Што треба да знаете за пожарите коишто во моментов се случуваат во светот?

Во 2018 година сезоната на шумските пожари во Калифорнија – најдеструктивни во историјата на државата, изгореле 1,89 милиони ари шумска површина. Во последниве неколку дена во светот се случуваат повеќе […]

Вести

Евакуација на населението поради големи шумски пожари

Околу 40.000 луѓе се евакуирани од канадската провинција Британска Колумбија поради големите шумски пожари.За гаснење на огнот од Отава се испратени 200 авиони и хеликоптери, меѓу кои и воени. Австралија […]