Ознака: ѓаволска риба

Балкан

ВНИМАНИЕ КАПАЧИ: Во Јадранското Море доаѓа опасна риба од која бегаат и ајкулите!

Во последно време во водите на Средоземното море се забележува таканаречената „ѓаволска риба“ позната и како риба-лав.Оваа риба-грабливка е многу опасна, а нејзините убоди се многу болни, многу често и […]