Ознака: Ѓорѓи Наумов

Вести

Почина Ѓорѓи Наумов, првиот министер за правда во независна Македонија

На 90 годишна возраст денеска почина Ѓорѓи Наумов, првиот министер за правда во независна Македонија, кој на оваа функција беше од 20 март 1991 до 4 септември 1992. Тој беше […]