Ознака: Ѓумар

Вести

Концерт во чест на Ѓумар

Македонската филхармонија на 2 февруари во Домот на АРМ ќе одржи симфониски концерт „Поезија и драма“, кој ќе биде посветен на прерано починатиот, еден од најистакнатите македонски музички уметници, диригентот […]

Вести

Почина Саша Николовски-Ѓумар

Попладнево неочекувано почина диригентот Саша Николовски-Ѓумар на 50-годишна возраст. Диригентот Саша Николовски – Ѓумар е роден во Битола во 1966 година. По завршувањето на средното образование се запишува на Електро-техничкиот […]