Ознака: Ѓурговден

Живот

Во понеделник е Ѓурѓовден: Кои се обичаите и што треба да направите на овој ден?

Православните верници во понеделник го прославаат Ѓурѓовден, празникот кој е врзан со најголем број обичаи што постојат во народното верување. Овој светец се смета за граница меѓу зимата и летото, […]