Ознака: Ѓуриште

Вести

Најстудено во Маврово, најмногу снег во Ѓуриште

Најмногу снег во Македонија има во Ѓуриште, каде што снежната покривка е 14 сантиметри, а најниска температура е измерена во Маврово минус шест степени целзиусови.Во Тополчани има 12 сантиметри снег, […]