Ознака: Ѓурѓица

Живот

Вечно име Ѓорѓија, Ѓурѓа, Ганка, Ѓурѓица – Ова се обичаите за Ѓурѓовден

Празникот на светиот великомаченик Георгиј познат како Ѓурѓовден се празнува на 6 мај според новиот (или на 23 април според стариот) календар. Тој се смета за најголем пролетен празник што […]