Ознака: ЃУРЃОВ

Занимливости

Чудо на Ѓурѓовден: Слепо момче го измило лицето со вода од извор и прогледало

На денешен ден ве потсетуваме на веста која минатата година беше пренесена ширум светот.Точно на Свети Ѓорѓи, Бекира Леврин од Љубљана го однела својот слеп син Ирнес (9) на изворот […]