Ознака: јаболки

Живот

Јаболкото и праските се преполни со пестициди

  Јаболкото има најмногу пестициди од сите други видови овошје и зеленчук, а потоа се јагодите, грозјето, праските, спанаќот и благите пиперки. Овие резултати се од истражувањето на американската непрофитна […]

Живот

Што ќе ви случи ако секој ден јадете по 3 јаболка

Планот за диета со 3 јаболка на ден го осмислила американската нутриционистка Теми Флин. Таа забележала дека нејзините клиенти кои пред оброкот ќе изедат едно јаболко, губат од тежината без […]