Ознака: Јавна администрација

Вести

Од први октомври јавната администрација ќе работи од 8 до 16 часот

На денешната седница на Владата исто така донесена е одлука времено да се суспендира одлуката за флексибилно работно време за сите вработени во државната управа. Наместо сегашното работно време од […]

Вести

????????: ????????? ??????????? ????? ???????? ??? ??????????? ?? ????????????????

Заменик-министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски денеска соопшти дека на неколку дена пред изборите секојдневно се врши притисок врз вработените од јавната администрација.  На прес-конференција Муцунски истакна дека […]

Вести

Арсовска-Томовска: Да не се вршат партиски активности во администрацијата

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска, бара Јавното обвинителство да каже дали лицата кои вонинституционално прибираат податоци за предизборни притисоци досега воопшто доставиле каква било пријава или […]