Ознака: јагне

Вести

Дебарското јагне за Велигден на италијанскиот и првпат на хрватскиот пазар

Дебарските јагниња, како и изминатите години ќе се најдат на италијанската, а првпат годинава и на хрватската велигденска трпеза.Според Скендер Аме, претседател на Здружението на сточари „Даши“ тоа е поради […]