Ознака: јазлеста кожа

Вести

АХВ: Неетично е да се злоупотребува болеста јазлеста кожа за дневно-политички поени

Злоупотребата на појавата на болеста „јазлеста кожа“ за дневно-политички поени на опозицсиката СДСМ е крајно неетичка и неморална, наведува Агенцијата за храна и ветеринарство во писмената реакција.– Со дезинформации и […]

Вести

Вакцинирани 160.000 говеда од „јазлеста кожа“

Околу 160.000 говеда или приближно 60 отсто од вкупниот број грла, 250.000, се вакцинирани досега против „јазлеста кожа“, изјави денеска директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Поповски […]

Вести

Поповски: Николовски кажува лаги и ја манипулира јавноста во врска со болеста „јазлеста кожа“

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски ги негира обвинувањата на Љупчо Николовски, член на Извршниот одбор на опозициската СДСМ за неорганизираност во справувањето со болеста „јазлеста кожа“.Поповски […]

Вести

Наскоро ќе се изведе втората фаза од превентивната вакцинација против јазлеста кожа

Веќе трета недела активно се врши вакцинација против „јазлеста кожа“ во утврдените жаришта низ Македонија, а наскоро ќе почне и втората фаза на превентивно вакцинирање со која ќе бидат опфатени […]