Ознака: јапонски

Технологија

Јапонски смартфон го мери нивото на хемоглобинот

Јапонската компанија Fujitsu го претстави својот паметен телефон со кој покрај другото ќе се мери и нивото на хемоглобинот на корисникот, односно неговиот пулс, „гледајќи“ го во лице во текот […]

Економија

Јапонски научници во обид за извлекување метан-хидрат од подморјето

Група јапонски истражувачи во вторник започна со обид за извлекување на метан-хидрат од подморјето, кристализирана мешавина на вода и гас, понекогаш наречена „огнен мраз“, која би можела да ја спаси […]