Ознака: јајца

Занимливости

Се појавуваат кристали на нив – Офарбајте Велигденски јајца со вино

Се појавуваат кристали на нив – Офарбајте Велигденски јајца со вино Офарбајте си велигденски јајца за Големиот празник Велигден со помош на црвено вино. Супер идеја за да имате супер […]

Занимливости

Совети за Велигден – Вака нема да имате нервози и мака

Постојат неколку важни чекори и совети за Велигден. Најдобро е да земете бели јајца, кои подобро фаќаат боја, која на нив е поинтензивна. Секое јајца различно реагира на боја, па […]

Кулинарство

Која храна треба да ја избегнувате за да спречите развој на вирусите?

За да може организмот да создаде механизам за одбрана, мора да избегнувате одредена храна што ги храни вирусите. За да се развијат и да преживеат во организмот, на вирусите им […]

Живот

Дали веганските јајца ќе го освојат светот? Ви откриваме во што се разликуваат од кокошкините и зошто се подобри?

Две Французинки смислиле револуционерна замена за обичните јајца. Овие јајца се создадени од двете професорки, биолози на Париската школа за индустриска биологија. Дали сте подготвени да ги замените кокошкините јајца […]