Ознака: јна

Видео

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! (видео)

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! Граден скоро 14 години а уништен во 1992 година со 50 тона експлозив… Аеродромот Жељава бил најголемиот подземен […]

Балкан

Хрватска обвини неколку офицери на поранешна ЈНА за воени злосторства

Регионалното обвинителство во Сплит вчера покрена нови обвиненија за воени злостроства против шестмина поранешни српски команданти, информира „Индекс.хр“.Еден од обвинетите е генералот од резервата на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) […]