Ознака: Јовица Тасевски-Етернијан

Вести

Албанскиот јазик ќе ја урне Македонската држава- Етернијан

ДА Е ЈАСНО ЗА СИТЕ!Пет причини зошто не треба да се усвојат измените во законот за јазиците! Новиот Предлог-закон за употреба на јазиците е штетен за Република Македонија од повеќе […]

Вести

Тасевски- Етернијан: Воведувањето на втор официјален јазик претставува фактор на сепарација и дезинтеграција

Воведувањето на втор официјален јазик претставува фактор на сепарација и дезинтеграцијаВоведувањето втор официјален јазик на државно ниво претставува фактор на сепарација и дезинтеграција. Уставното утврдување на еден и единствен официјален […]

Култура

Јовица Тасевски-Етернијан именуван за член на Советодавниот одбор на Интернационално списание

Македонскиот поет, книжевен критичар и есеист Јовица Тасевски–Етернијан, деновиве беше именуван за член на Советодавниот одбор на „Интернационалното списание за истражувања и хуманистички студии“.Македонскиот поет, книжевен критичар и есеист Јовица […]