Ознака: Јово Вангеловски

Македонија

Разрешен Јово Вангеловски, претседател на Врховниот суд

Денес поради нестручно и несовесно вршење на функцијата Судскиот совет го разреши претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски. Претставката за негово разрешување ја поднесена невладината “Зелена лупа“, поради донесена одлука на […]

Вести

Вангеловски: Мора да се почитуваат одлуките на Врховен суд

Претседтелот на Врховниот суд Јово Вангеловски смета дека одлуката на Врховниот суд во врска со притворот на бизнисменот Сеад Кочан е исправна и извршна и мора да се почитува.– Со […]

Вести

Вангеловски: СЈО одбива да постапува по барање на Врховен суд

Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија Јово Вангеловски во денешното соопштение до медиумите наведува дека Специјалното јавно обвинителство одбива да постапува по нивното барање, со што влијае на пролонгирање на итна […]

Вести

Вангеловски на средба со Зврлевски и Додевски

Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски денеска имаше средба со јавниот обвинител на РМ Марко Зврлевски и со претседателот на Адвокатската комора Никола Додевски, а закажаната средба со специјалната обвинителка […]