Ознака: Џес Бејли

Вести

Преговорите од Пржино продолжуваат во понеделник

По завршувањето на преговорите помеѓу партиите, американскиот амбасадор, Џес Бејли изјави дека имало извесен напредок.Сепак, конечен договор засега нема. Бејли и евроамбасадорот Аиво Орав велат дека оставаат простор партиите за […]

Вести

Меѓупартиските разговори продолжуваат

Претставници на четирите партии потписнички на Договорот од Пржино претпладнево во резиденцијата на ЕУ ги продолжија разговорите за отворените прашања што го попречуваат решавањето на политичката криза.На оваа фаза од […]

Вести

Мешањето на Бејли во судството наиде на низа гневни реакции

Американскиот амбасадор во Македонија, Џес Бејли, се дрзна и на мошне дрзок начин во соопштение обзнани дека САД во македонското правосудство има истурено над 55 милиони долари, во ситуација кога […]

Вести

Бејли: И Владата на САД купува рекламен простор во комерцијалните медиуми

Рекламирањето на Владата не значи и корумпирање на медиумите, вели во интервју за Утрински весник, амбасадорот на САД, Џес Бејли коментирајќи ги обвинувањата околу новиот Закон за рекламирање дека со […]

Вести

Експертите едногласни: Бејли се меша и врши притисоци врз судството

Американскиот амбасадор во Македонија, Џес Бејли, се дрзна и на мошне дрзок начин во соопштение обзнани дека САД во македонското правосудство има истурено над 55 милиони долари, во ситуација кога […]

Вести

Бејли: Апсурдно е дека САД ја дестабилизираат Македонија

Амбасадорот на САД, Џес Бејли, денеска реагираше на обвинувањата во медиумите за американско мешање во внатрешните работи и за обиди за дестабилизација на Македонија.- Ние во Американската амбасада во Скопје […]

Вести

Видео: Фатена на дело: Каранакова врши притисок врз судии!

Човекот за врска вработен во амбасадата на САД задолжен за координација помеѓу амбасадата на САД и СЈО, Кристина Каранакова е донесена со службен џип во суд дента кога се одлучуваше […]