Ознака: Џим Брајденстин

Занимливости

Првата жена ќе отпатува на Месечината до 2024 година

Претставникот на Американската вселенска организација (НАСА) Џим Брајденстин најави дека до 2024 година ќе биде испратена првата жена на Месечината во знак на славење на женското лидерство. Брајденстин учествувајќи на […]