Ознака: 1000 годишен јубилеј

Вести Македонија

Останува непроменето името на МПЦ

Името на Македонската православна црква останува непроменето потврдија Црковните великодостојници. Годинава кога се одбележува јубилејот 1000 години Охридска архиепископија, Архиепископскиот црковно- народен Собор на јубилејното заседание што се одржува во […]