Ознака: 1400 средношколци

Вести

1400 средношколци обврзани да полагаат државна матура, нивното здравје и живот ставени во ризик

Околу 1400 средношколци кои минатата година не полагале државна матура, годинава се обврзани истата да ја полагаат доколку сакаат да се запишат на факултет. Тие обвинуваат дека се дискриминарани, а […]