Ознака: 2 Август

Македонија

Македонија чествува под слоганот: “Сите сме деца на Илинден“

“Сите сме деца на Илинден“ е слоганот под кој денес се чествуваат Денот на Републиката – 2 Август, 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на […]

Вести Македонија

2 Август – Илинден, неработен ден за сите граѓани

Согласно Законот за празниците на Република Македонија (“Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 2 август 2019 година (петок), Денот на Републиката, е неработен ден за сите граѓани на Република […]