Ознака: 2019 година

Македонија

Кои денови и за кого ќе бидат неработни во 2019. година

Во 2019. година македонските граѓани ќе имаат седум продолжени викенди. За разлика од оваа 2018. година која имаше четири продолжени празнични викенди во 2019. година од вкупно 11 неработни денови […]

Македонија

Нови инструменти за мерни станици за загадувањето – догодина

Заменик-министерот за животна средина, Јани Макрадули информираше дека со Планот за чист воздух кој се справува со загадувачите се предвидува во 2019. година да се набават комплетно нови инструменти за веќе постоечките 18 […]

Занимливости

Во 2019 година пристигнува ново ледено доба: Сонцето почна послабо да сјае!

„Ако се потпираме на историјата, недостатокот на сончеви активности ќе предизвика ладење на тропосферата, а тоа најмногу ќе се одрази на најнискиот слој – кадешто живееме сите.“Научниците предвидуват ново ледено […]