Ознака: 23 Октомври

Вести

Димитриев: „Партијата која ќе освои помалку гласови треба тоа да го прифати како порака од народот“

На 11 декември треба да имаме празник на демократијата. Изборите мора да бидат празник на демократијата и јас верувам дека сите ние имаме капацитет да ја реализираме оваа цел, потенцира […]

Вести

Димитриев: Македонија е сигурен партнер на евроатлантската заедница

Република Македонија е докажан, сигурен и искрен партнер на евроатлантската заедница. Затоа и ќе продолжиме со исполнување на суштинските реформи кои ќе не приближуваат кон посакуваната цел и ќе одговорат […]

Вести

Димитриев: Единствено решение на политичката криза се изборите на 11 декември

Изборите на 11 декември се единствено решение на политичката криза и тие треба да се сфатат и да се разберат како крај на политичката криза, а не како меѓучекор кон […]

Вести

Димитриев: ВМРО е темелот на Македонија и движечка сила

Оваа година се навршуваат точно 123 години од основањето на Внатрешната Македонска Револуционерна Организација ­ ВМРО, 123 години од денот кога големите визионери Христо Татарчев, Даме Груев, Петар Поп Арсов, […]

Вести

Димитриев на Свечена академија по повод Денот на македонската револуционерна борба

Претседателот на Владата на Република Македонија за спроведување на изборите Емил Димитриев, денеска ќе се обрати на Свечената академија по повод празникот 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба.Настанот […]