Ознака: 8 март

Вести

Се уште нема информации колку госпоѓи преку туристички агенции биле во Италија за 8 Март

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција истакна дека се уште не добил информација од стопанските коморите за тоа, колку патници преку туристичките агенции биле во Италија и високоризичните […]

Видео

Некој не си поминал баш убаво на 8ми март (ВИДЕО)

Во источните земји, празникот уште поодамна стана ден кога се искажува почитта за мајките, сопругите, сестрите, бабите и сите други жени во општеството. Во западните земји, 8. Март се одбележува […]

Издвојуваме

Успешни македонски жени добија убаво изненадување за 8-ми март

Осми март, меѓународниот ден на жените, претставува празник кој ја одбележува борбата за економска, политичка, родова и социјална рамноправност на жените во светот. Денес, во модерното секојдневие кога улогите на […]