Ознака: XXXV нацрт-амандман

Македонија

Изгласан третиот нацрт-амандман

Со 64 гласа „за“, 14 „против“ и двајца воздржани Собранието го утврди XXXV нацрт-амандман на Уставот, во кој ќе стои „Републиката го почитува суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката независност на […]