Дестинации

Дестинации

Ксамил, местото со тиркизно море, евтино пиво и италјанска пица

Летото заврши, но ќе останат спомените, спомените на еден одличен одмор покрај прекрасно море со палми и бел песок. Летово  додека се двоумевме меѓу Грција и Црна Гора, како најпопуларни […]

Дестинации

Во Турција најдена оловна фигура стара 4 илјади години

Раководителот со археолошките ископувања и директор на Одделот за археологија на Факултетот за наука и книжевност на Универзитетот Билечик Сејх Едабали , професорот Туран Ефе за турската новинска агенција Anadolu, […]

Дестинации

Ајфеловата кула во Париз вредна 434 милијарди евра!?

Вредноста на европските споменици изнесува 700 милијарди евра. Ајфеловата кула е убедливо најскап споменик во цела Европа. Вредноста на Ајфеловата кула изнесува 434 милијарди евра но, не само во материјална […]