Дестинации

Дестинации

Зошто мора да го посетите Амстердам?

Одговорот на ова прашање може да биде многу едноставен: Затоа што во прашање е еден од најубавите и најнеобичните градови во Европа. Амстердам е град карактеристичен по холандската архитектура, каналите, […]

Дестинации

Најубавите пејзажи од планетата Земја за твитер

Интернет страната Lonely Planet направи натпревар за своите фанови. Учесниците можеа да поставуваат слики што отсликуваат некој пејзаж. Изборот е завршен и во продолжение ви ги претставуваме најубавите слики. Тие ќе […]

Дестинации

Прекрасно одмаралиште со пет ѕвезди

Прекрасното одмаралиште со пет ѕвезди во ресортот Sri Panwa е една од најпопуларните дестинации во Тајланд. Вилите со приватни базени и прекрасно природно окружување овозможува целосна приватност за секој гостин.    […]

Дестинации

Плитвички езера, Хрватска – најубавиот национален парк на Балканот

Националниот Парк Плитвички езера е ретка геолошка и хидролошка појава. Комплексот Плитвички езера е прогласен за национален парк уште на 8 април, 1949 година. Тој е најголем, најстар и најпосетен […]