Дестинации

Дестинации

Олимпик Бич – Бескрајната песочна плажа на Олимп

На само 70 километри од главниот град на соседна Грција се наоѓаат долги песочни плажи преполни туристи. Олимпик Бич е релативно нова туристичка дестинација, која успеа во краток период да […]

Дестинации

Свечено отворање на највисоката „извртена“ зграда во Дубаи

Денес свечено се отвори највисоката „извртена“ зграда во Дубаи наречена „Infinity Tower”, проектирана од архитектонското биро “Skidmore, Owings and Merrill SOM”, поточно од истиот тим што ги проектираше познатата најголема […]