Дестинации

Дестинации

Што се наоѓа под европските туристички атракции?

Секоја година, милиони луѓе ги посетуваат истите места во Европа – Лондон, Париз, Неапол и други, но ретко кој знае што се наоѓа под површината на овие градови. Лондонскиот фотограф […]

Дестинации

Во ова гратче се продаваат куќи за 1 евро, оддалечено е само 15-тина минути возење од плажа

Локалните власти на италијанското гратче Сан Пјеро Пати донесоа одлука напуштените куќи да ги продаваат по цена од само едно евро со цел да заживее ова место сместено во ридестите […]

Дестинации

Доколку планирате да ја посетите Венеција ова мора да го знаете

Во италијанскиот град Венеција во следните три години ќе биде забрането отворање на нови ресторани кои нудат храна за носење. Локалните власти ја донесоа оваа мерка со цел да се […]

Дестинации

Патување со луксузен крузер: Трае 245 дена, а за овј луксуз ќе треба да одвоите најмалку 75.000 евра

Луксузниот норвешки крузер „Viking Sun“ следниот август тргнува на патување околу светот и за 245 дена ќе посети 59 земји, на секој континент. Крузерот, на кој ќе има 930 патници, […]

Дестинации

Зимска идила во Блед, Словенија со која ќе се почувствувате како да сте дел од Дизни бајка

Во зима речиси сите градови изгледаат магично како од бајка бидејќи и најголемиот дел од празниците се прославуваат во зимскиот период па сите градови се украсени по повод Божиќните и […]