Занимливости

Занимливости

Шок поради случајот со мртвото девојче на YouTube

Случајот на 15-годишното девојче кое е пронајдено мртво само пет седмици откако на YouТube постави потресно видео во кое опишува како трпела малтретирање, ги шокира сонародниците Канаѓани и целиот свет. […]

Занимливости

Apple може да ja користи сликата на швајцарскиот железнички часовник

Американскиот технолошки гигант Apple, чувствителен на заштитата на сопствениот дизајн, постигна договор и смее на своите производи да ја употребува сликата на часовник од железничка станица, заштитниот знак на швајцарската […]

Занимливости

Астероидот Веста имал магнетно поле во младоста на Сончевиот систем

Магнетните „траги“ сочувани во карпите на метеоритот ALHA81001 по сударот на астероидот Веста со друго небеско тело пред 3,6 милијарди години, укажува на тоа дека Веста имала многу слабо магнетно […]

Технологија

Технологијата може да им помогне на студентите да најдат практика

Македонскиот интернет ресурс Elancer.mk е дизајниран за да им помогне на студентите во остварувањето на задолжителната практична работа, при што секој студент, кој има нешто вистинско да понуди на пазарот […]

Занимливости

Лошите вести го подигнуваат нивото на хормонот на стресот кај жените

Лошите новински вести, како убиствата, го менуваат начинот на кој жените одговараат на стресните ситуации, покажа истражувањето на универзитетот во Монтреал. Жените, поточно, лачат повеќе хормони на стрес на тестовите […]