Технологија

Технологија

Што се случува со деактивирање на вашиот facebook профил

  Во денешно време, кога десет проценти од светската популација, а речиси педесет проценти од македонската популација ја користат социјалната мрежа Фејсбук, за многумина луда е само помислата од бришење […]

Технологија

Наметка за невидливост – конечно станува реалност

Деновите кога наметките за невидливост беа заробени во светот на “Harry Potter” наскоро ќе бидат минато. Физичарите од Duke University објавија оваа недела дека успеале да направат предмет “совршено невидлив”.  Обидите […]

Технологија

Јапонска компанија произведе гаќички кои ги апсорбираат мирисите

Да се олесни надуеноста а да се поштеди околината, ила целта на јапонската текстилна компанија „Seiren“ која по долги години испитување произведе и успешно ги комерцијализира гаќичките коишто ги апсорбираат […]

Технологија

Промени на Facebook – вака ќе изгледаат “вашите пријателства”

Facebook уште пред 2 години претстави страница на пријателството на која се наоѓаат информации за меѓусебните активности на корисниците на оваа друштвена мрежа – заеднички фотографии, заеднички пријатели, групи и […]

Технологија

Хибридни харддискови – идеална комбинација

Хибридните харддискови денес претставуваат идеална комбинација на харддиск со голем капацитет и брзина.  Сингапурскиот Data Storage Institute создал хибриден харддиск кој има дебелина од само 5mm. Единственото нешто што останува […]

Технологија

Curiosity еден ден може да се врати на Земјата

Директорот одделот за истражување на Марс при американската агенција за вселенски истражувања NASA, Даг Меккујстон се надева дека еден ден астронаутите ќе можат да го вратат на Земјата роботизираното вселенско […]