Технологија

Технологија

Масовна тепачка во фабрика за Ајфон5

Масовна тепачка во фабрика за Ајфон5, во кинескиот град Таијуан предизвика нејзино затворање. Во тепачката учествувале најмалку 2.000 вработени, при што се повредени околу 40 учесници.  Десетици се упасени, а […]

Технологија

Manaki Brothers – Android водич за тековниот кинематографски филмски фестивал од CodeWell

  Уште една апликација од Code Well за голем културен настан. Овој пат за 33-от интернационален филмски фестивал – Браќа Манаки. ICFF Manaki Brothers е официјална апликација и служи како водич за истиот. […]

Технологија

Продажбата на таблет-компјутери во 2012 ќе надмине 126 милиони

Продажбата на таблети во 2012 година во светот може да достигне 126,6 милиони примероци, а ја зголемуваат iPad-от на Apple и другите производи од помал формат на конкурентските компании, оцени […]

Технологија

iPhone 5 е распродаден за еден час или -22 пати побрзо од претходникот

Новиот телефон на Ејпл е производ да се биде или да не се биде  за компанијата изјавува СараЕпс аналитичар  за пазарот на мобилни телефони за Блумберг. Ејпл несомнено ја има […]

Технологија

Отворени денови во Сивус Едукативниот и Развоен Центар од среда до сабота

Сивус Едукативниот и Развоен Центар (SEDC) ги организира вторите по ред SEDC Отворени денови, кои ќе траат од среда до сабота (12-15 септември), почнувајќи од 08:00 до 19:00 часот. Четиридневната […]