Технологија

Технологија

Manaki Brothers – Android водич за тековниот кинематографски филмски фестивал од CodeWell

  Уште една апликација од Code Well за голем културен настан. Овој пат за 33-от интернационален филмски фестивал – Браќа Манаки. ICFF Manaki Brothers е официјална апликација и служи како водич за истиот. […]

Технологија

Продажбата на таблет-компјутери во 2012 ќе надмине 126 милиони

Продажбата на таблети во 2012 година во светот може да достигне 126,6 милиони примероци, а ја зголемуваат iPad-от на Apple и другите производи од помал формат на конкурентските компании, оцени […]

Технологија

iPhone 5 е распродаден за еден час или -22 пати побрзо од претходникот

Новиот телефон на Ејпл е производ да се биде или да не се биде  за компанијата изјавува СараЕпс аналитичар  за пазарот на мобилни телефони за Блумберг. Ејпл несомнено ја има […]

Технологија

Отворени денови во Сивус Едукативниот и Развоен Центар од среда до сабота

Сивус Едукативниот и Развоен Центар (SEDC) ги организира вторите по ред SEDC Отворени денови, кои ќе траат од среда до сабота (12-15 септември), почнувајќи од 08:00 до 19:00 часот. Четиридневната […]

Технологија

test2

dfgdfgdfgdfgdgdfgdfgdfgdfg             дклфјгчлдкфјгчлсдкгјдслчгкјдсчлгкјдчлгјкдсгклјсдглкјдсглчкјсдфкдсглчкдјгчлдкјсгчлдксфјглчдскгјдчлскгј  дјкг дкгх дкфјгх лдкфјгх длфкгх лдкгх лдкгх лдкфјгх лдкфјгхлдфјкгдфг