Технологија

Технологија

ЦЕРН: Произведена температура 100.000 пати поголема од онаа во внатрешноста на Сонцето

Физичарите од Институтот за нуклеарни истражувања(ЦЕРН) успеале да создадат температура дури 100.000 пати поголема од температурата во внатрешноста на Сонцето. Тоа е најголемата температура што човекот некогаш ја произвел. Со судирање […]

Технологија

НАСА одговори на видеото за вонземјаните

Претходно постиравме видео за тоа како вонземјани полнат гориво од сонцето. Еден ден подоцна НАСА одговара официјално. Интересно, еве го и тоа видео за љубителите на научна фантастика, заговори и […]

Технологија

Пристигна Pinterest апликација за Android и iPad

Pinterest е социјална мрежа преку која, како што самото име кажува, корисниците споделуваат (закачуваат) интересни веб содржини преку еден вид виртуелна огласна/плутена табла. Како и кај останатите друштвени мрежи, вашата […]

Технологија

Новиот iPhone во продажба од 21 септември

Новиот смартфон, компанијата Apple ќе го претстави на 12-ти септември, а продажбата ќе започне на 21-ви септември. Новиот iPhone значително ќе се разликува од предходните две генерации. Овој смартфон може […]

Технологија

САД „произведува“ војници кои не мора да јадат, пијат и можат да се регенерираат?

Според професорот Јоеол Гареу од Универзитетот во Аризона постои лек кој им овозможува на луѓето да бидат будни со часови, а тоа е веќе тестирано на пилотите на хелихоптерите во […]

Технологија

Вонземјани полнат гориво на сонцето?!

Погледнете го следното видео кое е снимено со огромни телескопи. Вчудовидувачки. Се гледа вселенски брод со огромни димензии како е прикачен на сонцето… Поделете ја информацијата на Фејсбук. Помогнете да […]