Технологија

Технологија

Пристигна Pinterest апликација за Android и iPad

Pinterest е социјална мрежа преку која, како што самото име кажува, корисниците споделуваат (закачуваат) интересни веб содржини преку еден вид виртуелна огласна/плутена табла. Како и кај останатите друштвени мрежи, вашата […]

Технологија

Новиот iPhone во продажба од 21 септември

Новиот смартфон, компанијата Apple ќе го претстави на 12-ти септември, а продажбата ќе започне на 21-ви септември. Новиот iPhone значително ќе се разликува од предходните две генерации. Овој смартфон може […]

Технологија

САД „произведува“ војници кои не мора да јадат, пијат и можат да се регенерираат?

Според професорот Јоеол Гареу од Универзитетот во Аризона постои лек кој им овозможува на луѓето да бидат будни со часови, а тоа е веќе тестирано на пилотите на хелихоптерите во […]

Технологија

Вонземјани полнат гориво на сонцето?!

Погледнете го следното видео кое е снимено со огромни телескопи. Вчудовидувачки. Се гледа вселенски брод со огромни димензии како е прикачен на сонцето… Поделете ја информацијата на Фејсбук. Помогнете да […]