Технологија

Технологија

Како да ја подобрите заштитата на вашите веб-страници и апликации? – Втор бесплатен вебинар

Хакирањето на вашиот корпоративен веб-сајт или апликација може многу негативно да се одрази на вашиот бизнис – не само што може да повлијае финансиски, туку може да доведе и до […]

Економија Технологија

Повторно сите се заинтересираа за дигиталното злато – БИТКОИНОТ

Повторно сите се заинтересираа за дигиталното злато – БИТКОИНОТ Последен пат биткоинот достигна вредност од 18.000 долари на 19 декември 2017 година. Се очекува нов рекорд на цената и пробивање […]

Технологија

Пристап на интернет од дома имаат 79,9 отсто од домаќинствата

Во првото тримесечје од годинава, 79,9 проценти од домаќинствата имале пристап на интернет од дома. Учеството на домаќинствата со широкопојасен интернет според типот на населеното место, во вкупниот број на […]

Технологија

Вртоглави бројки. Илон Маск побогат за 15 милијарди долари

Вртоглави бројки. Илон Маск побогат за 15 милијарди долари По успешната деловна недела, богатството на Илон Маск, американски претприемач и сопственик на Тесла, се зголеми за 15 милијарди долари и […]

Технологија

Нинтендo ја оживеа една од најстарите рачни конзоли

Нинтендо овој ноември посебно ги израдува носталгичарите, претставувајќи ја една од најстарите рачни играчки конзоли, Game & Play од осумдесеттите години. Преносната конзола Game & Watch прв пат беше претставена […]

Технологија

Дубаи ќе воведе систем за препознавање лица во градскиот превоз

Властите во Дубаи одлучија да воведат систем за препознавање лица во јавниот превоз во Дубаи, со цел да го зголемат нивото на безбедност. Во овој град веќе се користи биометриски […]