ЛЕТА 25.000 НА ЧАС, МОЖЕ ДА ПРЕЛЕТА 18.000 км! САРМАТ ПОМИНА УШТЕ ЕДЕН ТЕСТ: Русите со нов тест на интерконтиненталната ракета

Руската стратешка ракетна единица успешно изврши тестирање на напредната интерконтинентална балистичка ракета РС28-Сармат, (НАТО име „Сатана“), соопшти денеска командантот на таа единица Сергеј Каракаев. Стратешката ракетна единица продолжува со зајакнување … Продолжи со читање ЛЕТА 25.000 НА ЧАС, МОЖЕ ДА ПРЕЛЕТА 18.000 км! САРМАТ ПОМИНА УШТЕ ЕДЕН ТЕСТ: Русите со нов тест на интерконтиненталната ракета