ЧУДОТО НА СВЕТИ СПИРИДОН ТРИМИТУНТСКИ, РАСКАЖАНО ОД ГОГОЉ

За време на својот престој во Општинскиот манастир, Николај Васиљевич Гогољ му раскажал на својот духовник отец Амвросиј за чудото на свети Спиридон, кое се случило пред неговите очи. Тоа … Продолжи со читање ЧУДОТО НА СВЕТИ СПИРИДОН ТРИМИТУНТСКИ, РАСКАЖАНО ОД ГОГОЉ