ИРАН Е НУКЛЕАРНА СИЛА? МААЕ потврди, Иран почнал да произведува ЗБОГАТЕН ураниум

Иран почна да произведува збогатен ураниум со шеесет проценти чистота во својата подземна фабрика iFordo, покрај производството на тој степен на чистота што го врши во Нантанц од април 2021 … Продолжи со читање ИРАН Е НУКЛЕАРНА СИЛА? МААЕ потврди, Иран почнал да произведува ЗБОГАТЕН ураниум