Никој не ги послуша драматичните предупредувања на Џорџ Орвел поради кои страдаме денес

Во делата „1984“ и „Животинска фарма“, англискиот писател Џорџ Орвел (вистинско име Ерик Артур Блер) се занимавал со тоталитаризам, авторитаризам, корпоративизам, односно со злото на сите моќни „изуми“ кои ја … Продолжи со читање Никој не ги послуша драматичните предупредувања на Џорџ Орвел поради кои страдаме денес