Загадено низ цела Македонија, граѓаните дишат отрови

Загаденоста и вечерва е огромна. Граѓаните низ цела Македонија дишат отрови.
Според измерената концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 20 часот, рекордот го руши Куманово со 411 µg/m³ од дозволена количина 50 µg/m³.По Куманово, Кавадарци е втор најзагаден град до 20:00 часот, а потоа следуваат Гостивар и Битола.


Загаденоста е огромна и во сите населби во Скопје, а мерните станици во најзагадените скопски општини не работат.

Пронајдете не на следниве мрежи: